Nieuwe collega!

Sinds kort wordt het team versterkt door dierenarts Lisa! Zij stelt zich graag even voor:

Hoi! Mijn naam is Lisa van der Graaff en ik werk sinds kort bij paardenpraktijk Groningen. Ik volgde mijn studie Diergeneeskunde met afstudeerrichting Paard in Utrecht, maar deed ook ervaring op in het buitenland (Denemarken, Colombia, Duitsland...). Nu is het tijd om het mooie Groningen te ontdekken! In mijn vrije tijd maak ik graag muziek en ben ik regelmatig in de klimhal te vinden. Wat betreft de diergeneeskunde ligt mijn interesse vooral bij de gebitsbehandelingen en oogproblemen, maar u kunt mij voor alle soorten consulten gaan tegenkomen.


2017 hadden we een gezellige paardenavond.

 

Diergeneeskundig Centrum Paterswoldseweg en Paardenpraktijk Groningen nodigen jullie graag uit voor een gezamenlijk georganiseerde avond met twee zeer interessante lezingen waar je wat aan kunt hebben in de dagelijkse verzorging van je paard.

  • Datum: donderdag 7 december 2017
  • Locatie: De Tiehof 

                       Bakkerweg 4, 9755 PM Onnen                     

Programma

19:30

Ontvangst

20:00

"De zin en onzin in paardenvoeding" door Rob Krabbenborg van PAVO

20:45

Pauze

21:00

Maagzweren bij het paard, door Bert Jansen van Zoetis

21:45

Borrel en afsluiting

Je kunt je nu niet meer opgeven.


 

 

 


November 2017, Praktijk even overgenomen door collega's.


Op 8 november word ik geopereerd en heb ik een een tijdje, in ieder geval 6 weken, nodig voor het herstel.

Een gebitsbehandeling van een paard is een secuur klusje, daar zet ik mij al jaren met speciale aandacht voor in. Tijdens mijn herstelperiode zal Sanne Journée de nodige behandelingen uitvoeren.
Sanne Journée is ook NVVGP-gecertificeerd gebitsbehandelaar èn dierenarts en kan op dinsdagen behandelen. U kunt met haar een afspraak maken op 06-41313582


Voor alle andere paarden-zorg staat de praktijktelefoon zolang dat nodig is doorgeschakeld naar DAP Schildwolde. De assistentes zullen u te woord staan. De gewone visites worden gereden door de dierenartsen van DAP Schildwolde en waar nodig zullen de dierenartsen van DAP Winsum ondersteunen. Ook DAP Schildwolde werkt met een telefonisch spreekuur tussen 8:00-9:00 in de morgen.


In februari 2016 heb ik met goed gevolg het afsluitende examen gebitsverzorging behaald.

Vanaf nu mag ik mijzelf NVVGP-gecertificeerd gebitsverzorger noemen. Hier ben ik natuurlijk heel gelukkig mee en apetrots ook nog, maar wat betekent zoiets nou eigenlijk?

Sinds 2010 is de NVVGP opgericht, dit is de Nederlandse Vereniging Van Gebitsverzorgers voor Paarden. Het doel van de NVVGP is de kwaliteit van het behandelen van paardengebitten te verhogen. Het traject van de erkende gebitsverzorgers past daar natuurlijk mooi in.

Certificering in Nederland
Om gecertificeerd te worden, volgens het keurmerk uitgegeven door de NVVGP, moet de gebitsverzorger aan een aantal eisen voldoen:

  • Traject - De vooropleiding kan verschillend zijn: dierenarts, gediplomeerd in de VS, bijvoorbeeld Idaho, of overige opleidingen tot paardentandarts in binnen- en buitenland. Om aan te tonen dat je als paardentandarts bekwaam bent moet je in Nederland verschillende examens met goed gevolg afleggen. Deze examens, één theorie examen en twee praktijkexamens, worden georganiseerd door de NVVGP. De examinatoren zijn ook examinator bij het opleidingsinstituut in Idaho (academy of equine dentistry).
  • NVVGP lid - lid zijn van de beroepsvereniging NVVGP is verplicht. Zij beheren de certificering en controleren jaarlijks of aan alle eisen is voldaan.
  • Nascholing - De NVVGP verzorgt meerdere keren per jaar diverse nascholingen en workshops zodat de kennis en kunde van de gebitsbehandelaar altijd up-to-date is.

De certificering zoals hierboven beschreven is pas zeer recent in gebruik genomen. Hierdoor zijn er nog maar enkele paardentandartsen gecertificeerd door de beroepsvereniging. Uiteraard zijn er veel paardentandartsen die wel degelijk bekwaam zijn, maar nog geen kans hebben gezien deel te nemen aan de certificering.

's Werelds grootste opleidingsinstituut
Het grootste instituut voor opleiding tot paardentandarts ter wereld is gevestigd in Idaho, VS. Hier heb je als tandarts de mogelijkheid om heel veel kennis en kunde op te doen.

juni 2015

Behandelruimte is klaar voor gebruik.

U kunt nu uw paard heel ontspannen een gebitsbehandeling laten ondergaan op de paardenpraktijk. Het paard kan dan comfortabel in de behandelbox staan.

Bij behandelingen op de praktijk betaalt u geen visitekosten.

Behandelingen op zaterdagochtend zijn ook mogelijk. Voor echografisch onderzoek rond merriebegeleiding ontvang ik u ook graag op de praktijk. Het laatste onderzoek kan ook in de avond worden afgesproken.


De eerste patient op de paardenpraktijk kwam voor een gebitsbehandeling.